Terme Jezerčica

Terme Jezerčica

Detalji Kreirano Srijeda, 25 Svibanj 2011 15:46 Ažurirano Četvrtak, 27 Lipanj 2013 07:27 Napisao/la Kruno Vlahović

Terme Jezerčica nalaze se na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode u Donjoj Stubici. Voda prodire iz propusnih gornjobadenskih vapnenaca, temperature je 38° C, a po kemijskom sastavu je kalcijsko-magnezijska hidrokarbonatna, vadoznog porijekla. Smatra se da se nakuplja na južnim padinama planinskog niza Ivančica – Strahinjščica, a zagrijava na dnu Konjščinske sinklinale.

Terme

Terme Jezerčica otvorene su u listopadu 2005. g. u preuređenom kompleksu nekadašnjeg odmarališta „Hidroelektre“. Raspolažu s hotelskim smještajem u jednokrevetnim, dvokrevetnim i obiteljskim sobama.

Osim zdravstvenog razvijaju i kongresni turizam, te wellnes centar sa saunama, whirpoolom, prostorijama za razne vrste masaža i bazenom s termalnom vodom.

Terme-unutarnji-bazenTerme---sauna

Za potrebe kongresnog turizma na raspolaganju su četiri kongresne dvorane, dvorana za skupove s kapacitetom do 200 sudionika, dvorana za sastanke, moderna tehnička oprema, te mogućnost simultanog prevođenja.

Vodeni vanjski sadržaj čine: olimpijski bazen, dječji bazen s vodenom kornjačom, masažni bazen s četiri tobogana, veseli klaun za najmlađe kupače. Od posebne važnosti je stalni dotok prirodne, termalne vode čiji je izvor tik do bazena.

bazen-vanjskiTerme---za-najmladje

Maštovita gastro ponuda temelji se na lokalnim jelima prema tradicionalnim receptima naših baka, uz bogatu vinsku kartu s velikim izborom domaćih i stranih vina, te slasticama iz vlastite proizvodnje.

Terme Jezerčica kreću u novu investiciju i dogradnju zimskog vodenog parka s čak 2 800 kvadrata natkrivenih bazena na tri etaže i wellness centra, izgradnju velikog plivačkog bazena, bazena za neplivače, dječjeg bazena i bazena s tri tobogana, te triju panoramskih sauna. Velikim staklenim hodnikom, iznad vodenog kompleksa, povezat će se hotel s kongresnim centrom i ugostiteljskim djelatnostima. Okolicu Terma krasit će jedinstveni Hrvatski vrt perunika na oko 3 tisuće kvadrata.

U budućnosti planira se i izgradnja idiličnih bungalova sa slamnatim krovovima, jacuzzijima i saunama.

HOTEL TERME JEZERČICA
Toplička 80
49240 Donja Stubica Recepcija: mbelina@terme-jezercica.hr //

Linkovi

Informacije

INFORMACIJE O GRADU DONJA STUBICA
ADRESA: Trg Matije Gupca 20/II
OIB: 31330710032
GRADONAČELNIK: Nikola Gospočić
TELEFON: 049/286-141
FAX: 049/286-112
MAIL: stubica@kr.t-com.hr
WEB: www.donjastubica.hr
STANOVNIŠTVO: 5680