Obilježavanje Međunarodnog dana laboratorijske medicine-Lab Med Day 2019

Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM) i ove godine obilježava Međunarodni dan laboratorijske medicine (Lab Med Day 2019) kako bi se široj javnosti predstavila medicinska biokemija i laboratorijska medicina.

Sukladno tome, a u cilju educiranja građana, posebno naših najmlađih, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana u suradnji s gradom Donja Stubica organizirala je edukaciju na spomenutu temu u Dječjem vrtiću Bubamara.

 

Laboratorijskom medicinom, koja je vrlo važna u liječničkoj dijagnostici, bave se visokoobrazovani stručnjaci koji su ovom prilikom djeci približili svoje znanje, pobliže ih upoznali s laboratorijskom medicinom te ih na taj način ohrabrili i osvijestili o brizi za svoje zdravlje. Djeca su iskazala veliku zainteresiranost te su aktivno sudjelovala u edukaciji.

Edukaciju je provodila dr. sc. Bojana Kranjčec, mag. med. biochem., spec. med. biokemije i lab. medicine (voditeljica laboratorija Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana) sa svojim timom.

 

Linkovi

Informacije

INFORMACIJE O GRADU DONJA STUBICA
ADRESA: Trg Matije Gupca 20/II
OIB: 31330710032
GRADONAČELNIK: Nikola Gospočić
TELEFON: 049/286-141
FAX: 049/286-112
MAIL: stubica@kr.t-com.hr
WEB: www.donjastubica.hr
STANOVNIŠTVO: 5680