Grad Donja Stubica sudjeluje u projektu Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level kojeg na razini Republike Hrvatske provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Ciljevi projekta su:

  • podržati prepoznavanje, provedbu i poboljšanje kvalitete rada s mladima kao dio lokalne politike prema mladima u skladu s načelima Europske povelje o lokalnom radu s mladima
  • učiniti europsku dimenziju integralnim dijelom rada s mladima na lokalnoj razini
  • pridonijeti razvoju rada s mladima u okviru Europske agende za rad s mladima te Bonskog procesa
  • U sklopu provođenja projekta Grad Donja Stubica ima cilj poboljšati komunikaciju s mladima i prepoznati njihove želje i potrebe kako bi se potaknula uspostava suradničkog odnosa kroz dugoročni i održivi model uključivanja mladih koji bi za cilj imao podizanje razine međusobnog povjerenja između mladih i donositelja odluka.

Aktivnosti koje su planirane tijekom provođenja projekta su nazvane Tematska kava s gradonačelnikom, a održavat će se u prostoru Multimedijalnog centra- STUB KLUB kroz četiri druženja gradonačelnika sa zainteresiranim mladim osobama s područja Donje Stubice.

Druga Tematska kava s gradonačelnikom održat će se 11.7.2022. u prostoru Multimedijalnog centra – STUB KLUB na adresi Toplička 7, Donja Stubica (bivša zgrada Žandarmerije) s početkom u 18:30 sati.

 Tema drugog druženja bit će volontiranje mladih u zajednici. Kao posebni gosti o temi volontiranja kroz program Europske snage solidarnosti govorit će članovi Mreže udruga Zagor iz Zaboka, a svoja iskustva će s nama podijeliti međunarodni volonter iz Turske Erkin Duman te naši domaći volonteri.

Europe Goes Local Kava s Gradonačelnikom