Gradovi prijatelji

Grad prijatelj Rodgau

povelja4

Godine 1966. u Donjoj Stubici je gostovao nogometni klub iz njemačkog gradića Weiskirchena i od tada započinje jedno od najdužih prijateljstava koje se s godinama proširilio i na gospodarsku i kulturnu suradnju, a 1977. g. osnovano je i Društvo prijatelja Donja Stubica – Weiskirchen. Uz pomoć njemačkih prijatelja, a kao vidljiv znak rada društva, izgrađena je Fontana prijateljstva u središtu grada u parku Jure Stubičanca. Društvo je na Kamenjaku uredilo Vidikovac prijateljstva, a uskoro će početi i izgradnja Kuće prijateljstva, za koju je već položen kamen temeljac. Tijekom Domovinskog rata, njemački prijatelji su slali pomoć u lijekovima i raznim potrepštinama, a pomogli su i opremanje našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

FONTANA-prijateljstva

Općina prijatelj Mikleuš

Grad Donja Stubica uspostavio je suradnju s Općinom Mikleuš, Odlukom tadašnjeg Općinskog vijeća 1.9.1995. godine. Suradnja je uspostavljena radi promicanja zajedničkih interesa na gospodarskom, kulturnom i športskom planu.

Općina Mikleuš je mala općina u Virovitičkoj-podravskoj županiji sa oko 1.700 stanovnika. Načelnik općine je g. Milan Dundović.

Delegacije Grada Donja Stubica i Općine Mikleuš, najmanje dva puta godišnje upriliče susret, i to prigodom Dana Grada Donja Stubica i dana općine Mikleuš koji se obilježava u listopadu na Dan Sv. Terezije Avrilske, koja je zaštitnica Općine Mikleuš.

Delegacije Grada, također, posjećuju spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Četekovcu.