Poziv na uključivanje u Dijalog EU-a s mladima

Minisratstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku poziva na uključivanje u Dijalog EU-a s mladima.

Dijalog Eu-a s mladima uspostavljen je kao jedan od instrumenata dijaloga s mladima i organizacijama koje se bave mladima, uključujući donositelje odluka nasvim razinama, znanstvenike, stručnjake te ostale relevantne dionike u području polika za mlade. Dijalog EU-a s mladima služi kao platforma za kontinuirane zajedničke konzultacije o izazovima, temama i prioritetima od značenja za mlade s ciljem što većeg uključivanja mladih, posebice mladih s manje mogućnosti.

Trenutno se provodi VII. ciklus Dijaloga EU-a s mladima na zajedničku temu Stvaranje mogućnosti za mlade (Creating Opportunities for Youth), u razdoblju od siječnja 2019. do sredine 2020.godine, tijekom predsjedavanja Rumunjske, Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije.

Hrvatska tema za vrijeme predsjedavanja je "MOGUĆNOST ZA MLADE U RURALNIM PODRUČJIMA"

Kako bi se mladima omogućilo punopravno sudjelovanje u konzultacijskom procesu, izrađen je anketni upitnik, namjenjen mladima između 15 i 30 godina starosti u kojem izravno mogu iznijeti svoje stavove te tako sudjelovati u oblikovanju politika i donošenju odluka koje se tiču mladih u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji. 

Navedeni upitnik dostupan je na mrežnim stranicama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na poveznici eupita.eu. :

http://eupita.eu/ukljuci-se/reci-nam-sto-mislis-ispuni-upitnik/

Linkovi