Održana spektakularna Bitka kod Stubice

IMG 7019IMG 7116

U subotu, 13. veljače 2016. godine kod Majsecovog mlina u Donjoj Stubici odigrana je završna bitka Seljačke bune iz 1573. godine – Bitka kod Stubice.

Rekonstrukciju bitke u kojoj je sudjelovalo 250 statista u srednjovjekovnim kostimima feudalaca i seljaka, naoružanim mačevima, topovima, vilama, kopljima i srpovima, pratilo je nekoliko tisuća posjetitelja, koji su stigli iz raznih krajeva Hrvatske.

Događanje je počelo u 11 sati kulturno-umjetničkim programom i okupljanjem vojski prije same spektakularne bitke. U 13.30 sati kmetska vojska krenula je putem Obrtničke ulice do Majsecova mlina, gdje ih je dočekala vojska Franje Tahyja te je oko 14 sati počela završna Bitka kod Stubice.

Nakon bogatog dnevnog programa mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati na Buna party-u od 16 sati u Parku Jure Stubičanca, Donja Stubica gdje su nastupili LaGef, Picksiebneri, Fifty Gi DJ Goc.

O važnosti i kvaliteti te manifestacije govori i priznanje za zlatnim znakom, odnosno prvo mjesto u kategoriji Manifestacije i događanja - prikaz povijesnih događanja, legendi i priča koje je prošle godine Udruga hrvatskih putničkih agencija i magazin Way to Croatia u sklopu godišnjih nagrada Simply the Best dodijelila Udruzi Družba vitezova zlatnog kaleža i Turističkoj zajednici područja Donja Stubica i Gornja Stubica.

Ovogodišnji spektakl medijski je bogato popraćen što svrstava Seljačku bunu u top događanja ne samo u Krapinsko-zagorskoj županiji već i u cijeloj Hrvatskoj.

Uz vjernu rekonstrukciju glavne bitke Seljačke bune, održan je i Srednjovjekovni sajam starih zanata, dječje radionice, a svi posjetitelji mogli su uživati i u ponudi domaćih zagorskih specijaliteta te u puno dobre zabave. Manifestacija je održana u organizaciji Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica.

IMG 7026IMG 7038

Linkovi