Održana izborna skupština Kajkavijane

Gradonačelnik Nikola Gospočić čestitao je novoizabranom vodstvu udruge na čelu s dosadašnjom predsjednicom Ines Krušelj-Vidas te istaknuo kako je Kajkaviana udruga koja može biti na ponos svim Stubičancima. „Pokušavamo naći neki projekt na koji bi prijavili obnovu dvorca Stubički Golubovec, a napravit ćemo i sve što je u našoj moći da Kajkaviani omogućimo korištenje dijela Fellerove zgrade i prije njezinog konačnog završetka“.

Na izbornoj je skupštini održano i predstavljanje novog broja časopisa Hrvatsko zagorje posvećenog pjesniku Dubravku Ivanćanu, istaknuto je kako je mlada članica Kajkaviane Lidija Kelemen dobila nagradu Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti i Društva za hrvatsku povjesnicu – Kliofest 2017. za najbolji diplomski rad te kao jedan od prioriteta u narednom razdoblju postavljeno uključivanje novih članova.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek istaknula je kako je Kajkaviana jedinstvena udruga na području Krapinsko-zagorske županije zbog čega ju Županija financira izravno iz proračuna. „To je jedina udruga koja se sustavno bavi prikupljanje, čuvanjem i promocijom kajkavske kulturne baštine, a naravno da treba izdvojiti i njihovu vrijednu aktivnost izdavaštva“ naglasila je zamjenica župana i dodala kako se nada da će s novim gradonačelnikom i vijećem u Donjoj Stubici naći način da se Kajkaviana preseli adekvatne prostore.

Natječaji, javni pozivi, obrasci

 

Odluka Gradonačelnika o sufinanciranju troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola

Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć za sufinanciranje troškova nabave udžbenika za učenike osnovnih škola

Izjava o zajedničkom kućanstvu za sufinanciranje troškova nabave udžbenika za učenike osnovnih...

Svi obrasci