Postavljene ploče "PUTEVIMA BAŠTINE GUPČEVOG KRAJA"

Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica realizirala prvu fazu projekta "PUTEVIMA BAŠTINE GUPČEVOG KRAJA" - interpretacijske ploče.

Ideja za projektom Putevima baštine Gupčevog kraja, proizašla je iz analize trenutnog stanja turističke ponude i saznanja da posjetitelji sve više zahtijevaju autentičnu turističku ponudu i doživljaje. Baština Gupčevog kraja, povezana u jedinstvenu interpretacijsku mrežu predstaviti će kulturne i prirodne resurse s lokalnim stanovnicima, koji ih svojim radom i životom osvještavaju, obnavljaju te prenose budućim generacijama.

Nakon interpretacijske ploče u Spomen parku Rudolfa Perešina u Gornjoj Stubici - informativni sadržaji na otvorenom koji pobliže opisuju turističke atrakcije uz koje su postavljeni, a njihovo postavljanje direktno utječe na očuvanje kulturne baštine, promociju i podizanje opće obrazovne i kulturne razine, kako domaćih, tako i stranih posjetitelja, u prvoj fazi projekta, izradili smo još dvije ploče koje se sastoje od tekstualnog opisa na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, fotografija te kontakt informacija.

Izradili smo ploče za kulturno-povijesnu cjelinu grada Donja Stubica i Crkvu Presvetog Trojstva. Ploče sa svojim dizajnom prilagođene su i djeci te invalidima.

Do rujna ove godine u planu je izrada još dviju ploča i to za Crkvu Svetog Jurja u Gornjoj Stubici i Spomenik Seljačkoj buni 1573. i Matiji Gupcu.

Linkovi

Informacije

INFORMACIJE O GRADU DONJA STUBICA
ADRESA: Trg Matije Gupca 20/II
OIB: 31330710032
GRADONAČELNIK: Nikola Gospočić
TELEFON: 049/286-141
FAX: 049/286-112
MAIL: stubica@kr.t-com.hr
WEB: www.donjastubica.hr
STANOVNIŠTVO: 5680